Gödöllő környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Pest megye » Gödöllő  

Gödöllői Királyi Kastély

  • Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllő

  • Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllő (2.kép)

Elérhetőségi adatok
Gödöllő, Grassalkovich Kastély - térkép
06-28/410-124, 06-28/420-588
marketing@kiralyikastely.hu
  Szállásfoglalás a környéken »
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést

A GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY
A gödöllői kastély Magyarország legnagyobb beépített alapterületű barokk kastélyegyüttese, amely páratlanul gazdag történelmi múltjáról és stílusteremtő építészeti értékeiről nevezetes.

Az emeleten a múzeumi állandó kiállítások látogathatók. A Grassalkovichok korát bemutató kiállítás a kastély építtetőjének, gróf Grassalkovich I. Antalnak tárgyi és társadalmi környezetét mutatja be hét teremben. Az épület különlegessége, hogy innen betekintés nyílik a kastélykápolnába, mely a kastélyhoz önálló szárnyként kapcsolódik. I. Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné szobái a kastély második fénykorát, a királyi család itt-tartózkodásait idézik fel a korabeliek alapján berendezett enteriőrök sorával, 13 teremben. Különleges szépségű részlete az 1751-ben Mária Terézia császárnő három napos gödöllői látogatására kialakított márványborítású szoba, mely a mindenkori kastélyúrnő, így Erzsébet királyné hálószobája is volt. Az emeleti teremsor utolsó lakosztálya ad helyet az Erzsébet királyné emlékkiállításnak. Az emeleti teremsor koronája a rokokó díszlépcsőház és díszterem, mely koncertek, esküvői szertartások és díszvacsorák helyszíne is lehet.

Mikor? http://kiralyikastely.hu/index.php?mid=27

FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (marketing@kiralyikastely.hu) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

Értékelések  Írjon értékelést

A megye további kiemelt ajánlatai

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben